Pui cu cocos, rădăcinoase, rodie

Preparare

Asezonăm puiul cu sare și piper. Într-o tigaie, încălzim două linguri de unt și două linguri de ulei de măsline. Adăugăm pulpele de pui, acoperim și prăjim timp de 3-4 minute, apoi le întoarcem, acoperim și prăjim încă 3-4 minute. Scoatem puiul din tigaie și îl lăsăm deoparte.

Adăugăm ceapa, țelina și morcovii în tigaie. Mărim focul la mediu și încălzim timp de aproximativ 5 minute, amestecând constant, până când legumele sunt ușor caramelizate și înmuiate. Adăugăm usturoiul și mai sotăm încă 30 de secunde.

Amestecăm untul rămas în tigaie și-l lăsăm să se topească. Presărăm făina și amestecăm bine pentru a evita formarea de cocoloașe. Amestecăm constant și prăjim până când făina se rumenește și are o aromă de nucă.

Adăugăm supa de bază și laptele de cocos și amestecăm bine. Adăugăm pulpele de pui în sos și fierbem la foc mic. Adăugăm ghimbirul ras și ardeiul iute. Servim coapsele cu coriandru proaspăt tocat, rodie și orez jasmine.

înapoi la listă