Pui la cuptor cu curry si cartofi cu pesto de patrunjel si busioc

Preparare

Se face un amestec de curry, suc din lime, sare, 2 linguri de ulei de masline, piper, vin alb si 4 usturoi lasati intregi.

Se incide usor toate ciocanele , mai ales partea groasa .

Se pun intru-un vas impreuna cu amestecul facut , si acopera cu folie se pun la rece 30 de min.

Se taia cartofi pepeni .

Se face un pesto cu 6 linguri de ulei de masline, busuioc, patrunjel, sare, si doua catei de usturoi cu blander .

Se pun ciocanelele in tava, si apoi la cuptor la 180 de grade ,

Cand sunt rumenite de o parte sa intorc pe parte cealalta

Se prajesc cartofii in baie de ulei la o temperatura de aprox. 160 /170 de grade

Cand puiul este gata , se reprajesc cartofi inca o data dar la temperatura mai inalta si treptat, adica sa pune la prajit o cantitate mica de cartofi fie care data

Se lasa cateva minute sa se scurga si apoi se condimenteaza cu pestoul facut

Se servesc langa ciocanele.

(Foto: Katalin Sándor)

înapoi la listă