Emisiune asociată:
De La Un Anotimp La Altul
1. sezon 6. parte
Preparare
Tăiem piepții de pui în felii egale, le condimentăm cu sare și cu piper și le dăm prin făină. Încingem patru-cinci linguri de ulei într-o tigaie, scuturăm feliile de pui de excesul de făină și le prăjim până se rumenesc pe ambele părți. Scoatem carnea din tigaie și curățăm tigaia.
Spălăm sparanghelul, rupem capetele lemnoase și nu le folosim. Tăiem usturoiul felii.
Turnăm două-trei linguri de ulei în tigaie, încingem și prăjim legumele – inclusiv mazărea verde. După ce s-au rumenit, le scoatem și le punem deoparte.
Turnăm în tigaie supa de bază și smântâna, adăugăm muștarul și coaja rasă de lămâie. Aducem totul la fierbere, apoi dăm pe răzătoare o jumătate din parmezan. Asezonăm cu suc de lămâie. Punem înapoi în tigaie carnea și legumele, le amestecăm cu sosul şi fierbem totul circa cinci-șapte minute.
Servim cu paste fierte, restul de parmezan proaspăt ras și presărăm cu pătrunjel proaspăt tocat.