Risotto cu salata radicchio, speck si branza gorgonzola

Preparare

Intr-o tigaie, se distueste ceapa, cu 30gr unt

Se stinge cu jumatate din vin alb

Se lasa pina cand se face sticloasa

Eventual se foloseste un pic de supa fierbinte

Se adauga salata radicchio taiata subtire

Sare

Piper

Se lasa la foc incet pina cand se inmoaie bine salata

Se adauga speck

Se prajeste orez intr-o tigaie fara nimic

Cand este prajit se adauga la prima tigaie

Se stinge cu restul de vin alb

Se amesteca in continu si se adauga supa fierbinte treptat in continu

Pina cand orezul este gata

Se lasa un pic lichid

Si se scoate din foc

Se adauga gorgonzola taiata foarte micut

Parmezan treptat

Si la sfirsit untul ( 30 de gr )

Si se ”manteca”, adica se amesteca bine sa incoproreze aria

Se lasa 2 minute sa se odihneasca

Si apoi se poate servi.

(Foto: Katalin Sándor)

înapoi la listă