Rizoto cu fenicul, ricotta, mărar şi chili

Preparare

Încingem uleiul într-o tigaie, curățăm haşma, o tăiem mărunt și începem să o rumenim. După un timp adăugăm un cățel de usturoi tocat, apoi orezul și continuăm să rumenim totul, amestecând din când în când. Adăugăm vinul și amestecăm. Adăugăm puțin din supa de bază încălzită, amestecând din când în când. Când sucul s-a evaporat, mai adăugăm puțin și continuăm să gătim orezul până la consistența dorită.

Prăjim uscat semințele de fenicul, iar între timp tăiem feniculul în felii subțiri și îl marinăm într-o tigaie. Adăugăm semințele de fenicul și le stropim cu puțin suc de limetă. Stropim cu oțet, adăugăm puțin zahăr și reducem. Când rizotoul este gata, adăugăm feniculul murat și turnăm peste el restul de supă de bază. Adăugăm mărarul tocat și untul, apoi radem parmezanul deasupra. Amestecăm și servim cu mărar proaspăt și ricotta.

înapoi la listă