Rizoto Dulce

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Tăiem două pătrate mai mari din hărtie de copt sau folie de aluminiu. Tăiem piersicile/caisele în două (cu sâmburi) şi le aşezăm în treimea de jos a hârtiei. Rulăm strâns marginea, ca să obţinem un buzunar. Păstrăm la capăt o deschizătură mică. Încălzim untul într-o tigaie mică. Adăugăm zahărul, sucul de portocale, scorţişoara şi seminţele din batonul de vanilie. Fierbem puţin totul. Turnăm untul aromat peste piersici/caise, apoi închidem pacheţelele şi le punem 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Punem orezul în lapte cu un pic de sare şi zahăr, apoi îl fierbem. Într-o farfurie adâncă, punem o lingură de rizoto, peste care aşezăm o bucăţică de ciocolată albă, apoi iar o lingură de rizoto şi, la final, o piersică/caisă. Turnăm peste rizoto unt aromat şi-l servim imediat. Putem să-l decorăm cu ciocolată de menaj rasă.

înapoi la listă