RULADĂ CU MERE

Preparare

Mod de preparare:
Înainte de toate punem hârtie de copt pe tavă. Curățăm merele de coajă și le răzuim pe hârtia de copt, presărăm stafidele, zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară. Apoi pregătim aluatul. La început, despărțim albușurile de gălbenușuri. Din albușuri facem o zăpadă puternică. Gălbenușurile le batem cu zahărul până devin spumă, adăugăm făina, praful de copt, romul și amestecăm cu mâna albușurile bătute. Aluatul obținut îl turnăm peste mere și punem în cuptor.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 °C aprox. 10 minute. Coacem până devine aurie; putem verifica aluatul prin atingere. Este copt, dacă aluatul nu se lipește. După ce este copt, pregătim o altă tavă cu altă hârtie de copt (hârtia este lipită de ruladă); răsturnăm rulada pe hârtia întinsă și, până e caldă, o rulăm așa ca merele să fie înăuntru. Acum lăsăm la răcit și presărăm zahăr pudră înainte de a servi.

Tava este de mărimea 38 x 30 cm.

înapoi la listă