Ruladă De Cocos Cu Frişcă Bătută

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Mai întâi, se prepară aluatul. Albuşurile se bat spumă, cu un praf de sare. Într-un bol se amestecă fulgii de cocos, zahărul şi făina albă, apoi se încorporează în spumă. Aluatul pufos se întinde pe hârtia pentru copt unsă cu ulei, se presară zahăr pudră şi se pune în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, pentru opt minute. După ce se scoate din cuptor, se lasă să iasă vaporii fierbinţi, apoi se rulează împreună cu hârtia pentru copt şi se lasă la răcit. Între timp, se bate spumă frişca lichidă cu întăritor pentru frișcă. Rulada se desface, se unge cu frişca bătută, se presară cu fulgi de cocos şi se ornează după gust. Dacă ornarea se face cu un poş şi cu frişcă bătută, se calculează cu o cutie de frişcă lichidă şi întăritor în plus.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă