Emisiune asociată:
Cum Să-Ţi Hrăneşti Familia
1. sezon 2. parte
Preparare
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu ulei o tavă termorezistentă de 20×30 cm. Pentru sosul de roşii, încălzim o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, adăugăm usturoiul tocat mărunt şi îl călim. Adăugăm sucul de roşii, sare, piper, şi-l lăsăm să se îngroaşe la foc mic. La sfârşit, rupem frunzele de busuioc în sos şi-l punem deoparte. Tăiem vinetele în câte 6 felii, le stropim cu ulei de măsline şi le rumenim într-o tigaie, la foc mediu. Amestecăm ricotta cu busuiocul mărunţit, cu migdalele, parmezanul, pesmetul şi gălbenuşul. Asezonăm cu sare şi piper. Turnăm trei sferturi din sosul de roşii în tava termorezistentă. Umplem feliile de vânătă cu o lingură din amestecul de ricotta, le rulăm şi le punem în tavă cu partea desfăcută în jos. Când am pus toate rulourile în tavă, turnăm restul sosului de roşii şi presărăm mozarella. Le coacem timp de 25 de minute.