Rulouri hokkaido cu nuci și scorțișoară

Preparare

Aluatul: Fierbem dovleacul hokkaido în coajă sau îl coacem până devine moale. Lăsăm la răcit. Pulpa o separăm cu lingura, o lăsăm la răcit, apoi o mixăm, transformând-o în pireu. Într-un castron, amestecăm toate ingredientele uscate. Apoi, adăugăm restul ingredientelor și frământăm până nu se mai lipește. Putem să adăugăm puțină făină. Facem din aluat o cocă, acoperim și lăsăm într-un loc cald ca să crească până se dublează. Până când se odihnește aluatul, facem un sirop din zahăr. Întindem aluatul dospit pe lemnul dat cu făină. Rulăm și tăiem inele. Le aranjăm pe tava unsă, coacem 20-25 de minute, la 170 de grade, până devin aurii. Pentru uns:
Apa cu zahărul și cu sucul de portocală le punem în vas și le fierbem, până se topește zahărul. Cu siropul obținut, vom unge inelele coapte. La final, presărăm cu nuci măcinate.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă