Emisiune asociată:
Bocuse D'or – Lyon
1. sezon 1. parte
Preparare
Pentru început, aprindem grătarul cu mangal și, până când se încinge, punem în cuptor o căpățână de usturoi, împachetată în folie de aluminiu, la 180 de grade. În circa 40 de minute va fi gata. Coacem ciupercile întregi pe grătar, cu câteva fire de cimbrișor. Punem ciupercile coapte într-un vas acoperit, ca să lase zeamă. Când au terminat, strecurăm zeama și o punem deoparte. Tăiem ciupercile în bucăți, tocăm cimbrișorul copt, condimentăm cu sare și piper și presărăm cimbrișorul pe ciuperci. Adăugăm la zeama de ciuperci usturoiul copt, zdrobit cu o furculiță, amestecăm cu un tel și adăugăm ulei de sâmburi de struguri și o lingură de ulei de nucă. Tocăm socul și leurda murată, apoi le adăugăm la zeama de ciuperci, care deja arată ca un dressing de salată. Îl amestecăm cu ciupercile și le putem servi. Putem decora salata de ciuperci cu condimente și flori din natură: iarbă neagră, măcriș-păsăresc și frunzulițe de cimbrișor.