Salată de cartofi noi cu brânză feta şi cu mazăre verde

Preparare

Curățăm cartofii, îi punem într-o tavă termorezistentă, îi condimentăm cu sare și îi stropim cu ulei de măsline. Îi coacem în cuptorul preîncălzit la 200°C până când devin cremoși.

Prăjim baconul într-o tigaie până se rumenește. Punem deoparte baconul prăjit și folosim grăsimea pentru sos. Punem grăsimea de bacon într-un castron, adăugăm muștarul, oțetul din cidru de mere, sucul de lămâie și sarea și amestecăm.

Tăiem cartofii fierți și călduți în bucăți de mărimea unei îmbucături și amestecăm cu o jumătate din sos. Prăjim mazărea verde în grăsimea rămasă în tigaie și o adăugăm la cartofi. Tăiem verdeţurile în bucăți mari, tăiem ceapa verde în cubulețe și le adăugăm la salată. În final, presărăm baconul crocant, tăiat în bucăți mari și brânza feta. Stropim cu sosul rămas.

înapoi la listă