Emisiune asociată:

Delicii Din Cehia Cu Vendy Și Adam
2. sezon 8. parte
Preparare
Mod de preparare:
În carnea măcinată adăugăm o lingură de zahăr și sare, turnăm 200 ml de apă; toate le amestecăm bine și lăsăm până a doua zi să se odihnească în frigider.
A doua zi adăugăm în amestec puțin piper și cașcaval dur răzuit; obținem un fel de aluat din carne pe care îl amestecăm bine și din care vom forma șnițele pe care le vom tăvăli în mod clasic și le frigem în ulei până devin aurii. Ideal e a fi servite cu piure de cartofi.
PIURE DE CARTOFI
Mod de preparare:
Piureul de cartofi îl facem în următorul fel: pun în robot, pe rând, cartofii fierți, smântâna încălzită și untul. Toate ingredientele trebuie să le punem pe rând, pentru că, altfel, rămân bucăți. La final punem sare.