Somon cu persici si cognac si zucchine dulce acrisor

Preparare

Se portioneaza file de somon si sa verifica de oase

Se condimenteaza cu ulei, sare, piper si vin alb

Se pune cuptor la 210 grade

Se pune somon in tava si apoi in cuptor

Se lasa 10 min.

Intro o tigaie se pune piper verde , si unt

Se stinge cu cognac

Se pun piersici taiate cuburi

Se adauga otet de mere,

se lasa sa evaporeze otetul de mere

se adauga miere

1 lingurita de zahar

Patrunjel maruntit

Se lasa se sa reduce sosul

Se taia “ artistic “ zucchini

Se condimenteaza cu ulei de masline, sare , piper ,

Se trag in tigaie antiaderenta .

Se face a parte , o reductie de otet balsamic , adica sa adauga zahar ( 2 lingurite ) si se pune la fiert otet pina ca se injumatateste .

Cu reductia de otet se condimenteaza zucchini .

Plating :

se pun zucchini , peste felia de somon , si peste sos de piersici.

(Foto: Katalin Sándor)

înapoi la listă