Somon Prăjit La Grătar Cu Piure De Morcovi Şi Unt Aromat

Ușor
Scump
Medie

Preparare

Morcovii se pun la călit cu ceapă, se adaugă puţină apă şi lapte. Se lasă la călit până se înmoaie, apoi se face pastă. Se condimentează cu sare, piper şi unt. Somonul presărat cu sare şi piper se pune la prăjit într-o tigaie pentru grătar pentru cinci minute pe ambele părţi. După ce se face şi e cald încă, se pune un cubuleţ de unt aromat de casă deasupra, ceea ce s-a preparat cu unt moale şi un amestec de plante aromatice. Amestecul de verdeţuri şi untul moale se amestecă, se înveleşte într-o folie alimentară sau hârtie pentru copt şi se pune pentru puţin timp în congelator pentru a se răci, apoi se taie cubuleţe.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă