Preparare
Spălați fileurile de somon și tăiați-le în două, pe lățime dar fără a separa complet jumătățile. Căliți câteva minute puțină ceapă verde tocată și o jumătate de ardei roșu tăiat cubulețe. Umpleți somonul cu amestecul de ardei și ceapă verde și adăugați câteva felii de usturoi proaspăt. Presărați sare, piper și oregano, după gust. Stropiți cu puțin suc de lămâie și împachetați somonul. Puteți să prindeți marginile libere ale somonului cu scobitori, pentru a fi siguri că nu se desface. Adăugați deasupra somonului câte o felie de roșie și puțin ulei de măsline. Adăugați puțin suc de lămâie și presărați piper și oregano. În felul acesta somonul se va rumeni frumos. Ungeți tava cu puțin ulei, așezați fileurile de somon și apoi coaceți-le la 180 de grade timp de 20-25 de minute (în funcție de grosimea lor). Între timp, vă ocupați de garnitură. Totul trebuie să fie gata în același timp. Într-o tigaie căliți ușor ceapa verde, sparanghelul, restul de ardei gras roșu și morcovul tăiat cubulețe. Dacă doriți, puteți adăuga și un cățel de usturoi pisat, pentru un plus de aromă. Când sunt aproape făcute, dar încă destul de ferme, opriți focul. Stropiți cu suc de lămâie, adăugați sare și piper și lăsați-le să se liniștească. Straciatella de legume trebuie să fie crocantă, așa că nu exagerați cu timpul de călire. Legumele trebuie să rămână cât mai crude cu putință. Într-o cratiță puneți apă la fiert și pregătiți broccoli și morcovul. Tăiați morcovul în fâșii lungi și subțiri și rupeți buchete din broccoli.Trebuie puse la fiert când apa clocotește și lăsate să fiarbă maxim 5 minute. Între timp, somonul este gata. Un mic secret: când scoateți tava din cuptor, stropiți imediat peștele cu puțin suc de lămâie. Veți reînvia rapid toate aromele și culorile preparatului. Descriere: Una dintre cele mai reușite și spectaculoase rețete de somon umplut este cea cu legume colorate. Și, cum rețeta se dorește a fi una specială, atunci e neapărat necesar să-i aducem și o garnitură pe măsură. Broccoli și morcovul sunt o combinație splendidă, atât prin contrastul coloristic ce pune în valoare orice preparat, dar mai ales prin gustul legumelor, un pic trecute prin căldura focului, care rămân crocante și suculente în același timp. Iar, pentru că aroma de ulei de măsline cu suc de lămâie și oregano mă face să visez la însorita coastă a Italiei, o stracciatella cu legume de sezon (ceapă verde, sparanghel verde, ardei gras roșu, morcov) este modul ideal de a definitiva asezonarea acestui fel principal. Rețeta e specială, dar foarte ușoară și rapidă fiind ideală pentru o cină sănătoasă în familie.