Soupe au pistou

Preparare

Legăm ierburile într-un buchet mic în coaja de praz. Astfel, acestea sunt ușor de îndepărtat la sfârșitul gătitului.

Într-o cratiță mare, sotăm ceapa, prazul și usturoiul tocat în ulei de măsline. Dacă parmezanul are coaja groasă, o tăiem și o adăugăm în supă, îndepărtând-o la sfârșit. Adăugăm buchetul de ierburi și legumele tocate: morcovi, napi. Adăugăm apoi roșiile din conservă și supa de bază. Asezonăm cu sare și piper. Când atât morcovii, cât și napii sunt pe jumătate fierți, adăugăm pastele în supă, iar când acestea sunt pe jumătate fierte, adăugăm dovleceii tăiați cubulețe. Adăugăm fasolea din conservă în supă doar la sfârșit și mai fierbem câteva minute.

În timp ce supa se gătește, punem ingredientele pentru pesto într-un tocător electric și le tocăm până se omogenizează.

Când supa s-a îngroșat și toate legumele au fiert în ea, o servim cu pesto.

înapoi la listă