Spaghete cu roşii

Preparare

Spălăm roșiile, le amestecăm cu ceapa și sarea și le strecurăm printr-o sită sau un prosop curat de bucătărie. Ar trebui să obținem un suc de roșii limpede și translucid. Punem pulpa rămasă deoparte și o folosim pentru sos.

Pentru a face sosul, încălzim uleiul de măsline într-o tigaie și prăjim anșoa până când acestea sunt complet sfărâmate. Adăugăm caperele și le prăjim și pe acestea. Adăugăm usturoiul tocat mărunt și-l sotăm până devine translucid. Adăugăm pasta de roșii care a rămas din sucul de roșii. Se fierbe până se înmoaie, apoi adăugăm roșiile proaspete, tocate grosier. Adăugăm busuiocul, asezonăm cu piper și amestecăm cu pastele fierte. Putem adăuga apa în care am gătit pastele sau sucul de roșii pentru a subția sosul. Servim cu parmezan proaspăt ras.

înapoi la listă