Steak bavette cu găluște de cartofi dulci, dovlecei copți cu cimbru, vin roșu

Preparare

Amestecăm 300 ml de apă cu ouă, adăugăm făină, sare, piper și amestecăm până obținem un aluat mai tare. Îl odihnim.
Turnăm vinul într-un vas, adăugăm 2 linguri de zahăr, cimbrul, rozmarin și usturoi. Lăsăm să se îngroașe. Când e destul de gros și lucios adăugăm un cub de unt.
Asezonăm cu sare și piper steak-ul după care îl prăjim într-o tigaie aproximativ 3 minute pe ambele părți după care adăugăm o bucată de unt, usturoi și mirodenii și-l preparăm Medium rare în cuptor.
Amestecăm pireul de cartofi dulci cu aluatul și rupem din el bucăți mici în apă sărată dată în clocot unde le lăsăm să fiarbă 5 minute. După asta le vom prăji în unt suplimentând cu pireu de cartofi dulci.

Reţeta poate fi diferită de cea din programul TV.

înapoi la listă