Ștrudel Cu Sos De Fructe De Pădure

Medie
Medie
Multă

Preparare

Fierbem tăiţeii 10 minute, îi scurgem şi îi lăsăm să se răcească. Fierbem fructele de pădure cu puţin vin roşu, zahăr şi apă. Amestecăm untul moale cu gălbenușurile, zahărul şi zahărul vanilat. Adăugăm stafidele şi brânza de vaci, apoi condimentăm amestecul cu coaja rasă de lămâie şi îl înmuiem cu smântână. Îl amestecăm cu tăieţeii răciţi şi cu spuma de albuș. Aşezăm două foi de foitaj într-o formă de chec semirotundă, le ungem cu unt topit, adăugăm umplutura, apoi o acoperim, împăturind foitajul rămas. Ungem cu unt şi partea superioară, apoi băgăm tava în cuptor, la 170 de grade, timp de 40 de minute. Dăm prin strecurătoare sosul de fructe de pădure şi îl servim cu feliile de ștrudel presărate cu zahăr vanilat.

înapoi la listă