Ştrudel Cu Tarhon Şi Pere

Medie
Medie
Multă

Preparare

Perele se tai în două, se scoate miezul şi se taie felii subţiri. Se presară cu zahăr şi cu vin licoros, după care se amestecă bine. Nucile se mărunţesc şi, împreună cu tarhonul tăiat mărunt, se pun peste perele feliate şi se amestecă cu o linguriţă de pesmet. Foile de plăcintă se întind pe un şervet umed de bucătărie, separându-le. Foile cu care nu se lucrează rămân pe şervetul umed. Prima foaie se va unge cu unt topit, a doua foaie se pune peste, iarăşi se va unge cu unt, apoi se pune cea de-a treia, peste care, alături de unt, se presară şi puţin pesmet. Se adaugă umplutura, se împătureşte la margini, apoi se rulează. Se va unge şi pe dinafară cu unt topit şi se va pune în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 25 de minute.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă