Sufleu De Ciolan Afumat Cu Linte Și Roşii

Medie
Multă

Preparare

Topim untul, adăugăm făina, apoi laptele fierbinte şi pregătim un sos beşamel pe care îl condimentăm cu sare, piper şi nucşoară rasă. Tăiem mărunt ciolanul afumat. Adăugăm smântâna, gălbenușurile şi ciolanul la sosul beşamel, apoi spuma de albuș bătută. Turnăm amestecul în forme unse cu unt şi date cu pesmet, apoi îl fierbem în cuptor, pe baie de apă, timp de 30 de minute. Între timp, călim ceapa feliată, adăugăm lintea înmuiată, usturoiul şi frunzele de dafin şi asezonăm cu sare şi piper. Completăm cu puţină supă şi lăsăm să fiarbă. Când lintea e fiartă, adăugăm roşiile tăiate bucăţi. La servire, aşezăm sufleul de ciolan pe linte.

înapoi la listă