Sufleu De Corn Cu Mac Şi Prune Caramelizate

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Adăugăm seminţele din batonul de vanilie la amestecul de lapte şi smântână dulce şi începem să-l încălzim. Separăm ouăle, frecăm gălbenuşurile cu zahăr şi adăugăm un pic din amestecul călduţ de lapte şi smântână. Amestecăm bine, apoi adăugăm la amestecul de lapte şi încălzim totul la foc mic, amestecând continuu, până când se îngroaşă (nu-l lăsăm să fiarbă !). Turnăm amestecul peste feliile de corn groase de 1 cm. Presărăm mac, le amestecăm şi le punem deoparte. Batem gălbenuşurile până obţinem o spumă de consistență medie, apoi o adăugăm la amestecul de corn cu mac. Umplem cu acest amestec patru forme termorezistente unse cu unt şi presărate cu mac. Le coacem în cuptor, la 200 de grade, timp de 15 minute, şi le servim imediat. Caramelizăm zahăr într-o tigaie mai mică. Când culoarea zahărului devine chihlimbarie, adăugăm prunele fără sâmburi şi sucul de mere. Încălzim totul până când sucul de mere devine siropos şi prunele se înmoaie. La servire, punem sosul peste sufleul de corn.

înapoi la listă