Sufleu De Croasant, Cu Cremă De Alune Şi Fructe De Pădure

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Ungem tava cu unt şi încălzim cuptorul la 180 de grade. Tăiem croasanţii şi le ungem cu cremă de alune. Le tăiem în bucăţi groase de două degete şi le punem deoparte. Pregătim sosul: încălzim laptele cu smântâna dulce, zahărul şi zahărul vanilat. Nu trebuie să fiarbă, dar produsele de patiserie absorb mai uşor lichidul cald. Scoatem sosul de pe foc (sau o scoatem din cuptorul cu microunde) şi adăugăm cu telul doi ouă. La montare, înmuiem bucăţile de croasant în amestecul de lapte, ouă şi vanilie, apoi le punem în tigaie, până când se termină. Dacă ne-a mai rămas sos, îl turnăm deasupra croasanţilor din tavă. Presărăm deasupra bucăţi de ciocolată, după care o punem în cuptor pentru 20-30 de minute. Dacă facem varianta cu fructe de pădure, feliem produsul de patiserie în felii groase, le înmuiem în sos şi le aşezăm în tavă, apoi le presărăm cu fructe. Repetăm asta, până când se termină fructele şi cozonacul.

înapoi la listă