Emisiune asociată:

De La Un Anotimp La Altul
1. sezon 10. parte
Preparare
Curățăm dovleacul, îl tăiem în două, îi scoatem semințele, îl întoarcem cu susul în jos și îl așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, astfel încât usturoiul să se afle sub „cupola” dovleacului. La 180 de grade, va fi gata în 40-50 de minute.
Tocăm mărunt o ceapă și o prăjim într-o tigaie mare cu puțin ulei. Răzuim pulpa dovleacului copt și o adăugăm în tigaie alături de ceapă, apoi adăugăm usturoiul prăjit. Condimentăm cu sare și piper, presărăm ghimbirul măcinat, chimionul măcinat, turmericul, piperul și ardeiul iute, apoi adăugăm roșiile și supa de bază. Aducem totul la fierbere, adăugând mai multă apă sau supă dacă este necesar. Când s-au combinat bine, pasăm întregul amestec.