Supă cremoasă de guli-rabe cu găluște de ficat

Preparare

Pentru găluștile din ficat, punem ficatul de pui într-un tocător. Radem ceapa, condimentăm cu măghiran, cu sare și cu piper. Adăugăm oul, pătrunjelul tocat grosier și chiflele stoarse și le prelucrăm până la omogenizare. Alternativ, adăugăm făina și pesmetul până când obținem o consistență maleabilă. Le dăm deoparte și le lăsăm să stea timp de 10-15 minute.

Tocăm fin ceapa și o călim într-o cratiță medie cu unt și cu ulei până se înmoaie. Feliem gulia în felii subțiri și le adăugăm în tigaie când ceapa e moale. Rumenim ușor guliile, având grijă să nu se coloreze. Adăugăm supa de bază și sarea.

Când gulia începe să se înmoaie, adăugăm găluștile din ficat în supă și le gătim. La sfârșit, amestecăm smântâna cu amidonul, adăugăm puțină supă de bază pentru a nu face cocoloașe. Adăugăm amestecul la supă și fierbem la foc mic câteva minute până când supa se îngroașă. Se servește presărată cu pătrunjel tocat fin.

înapoi la listă