Emisiune asociată:

Róbert Bede: Regiuni, Arome, Tradiţii
1. sezon 2. parte
Preparare
Într-o oală punem la fiert apa cu două lingurițe de sare, puțin zahăr și 300 ml de vin.
Curățăm ceapa, tăiem vârfurile și părțile inferioare.
Punem la fiert partea din mijloc a cepei în apa clocotită cu vin, sub un capac, timp de 20 de minute din momentul în care a început iar să fiarbă. Când partea centrală începe să iasă, o scurgem și o scoatem în apă rece pentru a le răci mai repede. Apoi stoarcem cu grijă inelele de ceapă, astfel încât dintr-o ceapă să obţinem mai multe butoiaşe din care lipsesc partea de jos și cea de sus.
Pregătim umplutura:
La carnea tocată adăugăm o căpățână de ceapă tocată, două ouă, o linguriță de sare, o linguriță de piper și orezul fiert în prealabil.
Umplem butoiaşele de ceapă pe trei sferturi cu carnea și orezul. Punem cepele umplute înapoi în apa clocotită cu vin, zahăr și sare, adăugăm alături bucățile mai mici de ceapă și le aducem la fierbere la foc mic. După ce s-au fiert, îngroșăm cu boia ușor rumenită.
Le mai aducem încă o dată la fierbere. Pentru servire, întindem smântână pe fundul farfuriei și turnăm peste ea supa de ceapă.