Supă de cocoş cu perişoare svăbeşti prăjite, din ficat

Preparare

Punem carnea într-o oală și turnăm apă rece deasupra cât s-o acopere de două ori.

O punem la fiert, iar când începe să fiarbă, o luăm imediat de pe foc. Până în acest moment, deasupra s-a format un strat de spumă, pe care îl vom îndepărta. De aici încolo o putem găti doar la focul cel mai mic.

Când nu mai avem spumă, adăugăm sare și piper, adăugăm jumătate de ceapă galbenă, legumele curățate și rozmarinul.

O acoperim, reglăm focul astfel încât abia să fiarbă. Asta va dura circa 3 ore, în funcţie de tăria cărnii.

În tot acest timp, pregătim baza de supă și găluștele prăjite de ficat.

Înmuiem chiflle şi le stoarcem bine. Răzuim ficatul de pui până obţinem o pastă.

Le amestecăm, apoi adăugăm sare, piper şi părunjel tocat.

Adăugăm sare în albușuri, le batem până obţinem o spumă şi o încorporăm cu grijă în amestec.

Încingem untura și folosim o lingură pentru a tăia forme de migdale din amestec. Prăjim găluștele de ficat până devin crocante.

Când supa gata este gata, scoatem legumele, iar ulterior carnea şi strecurăm supa.

La servire punem supa în farfuriile încărcate cu bucăți de carne, legume și găluște de ficat.

înapoi la listă