Supă de fasole albă cu chipsuri de varză creaţă

Preparare

Tocăm mărunt ceapa și usturoiul și dăm rădăcina de țelină pe o răzătoare cu găuri mari. Încălzim uleiul într-o cratiță medie și sotăm legumele. Adăugăm o crenguță de rozmarin și o îndepărtăm la sfârșitul gătitului.

Punem fasolea în oală și turnăm supa de bază peste fasole. Adăugăm condimentele de Provence. Gătim sub capac, la foc mic, timp de 10 minute, apoi amestecăm până la omogenizare. În timp ce amestecăm, putem adăuga puțin lapte de migdale.

Ungem frunzele de varză cu un strat subțire de ulei, asigurându-ne că uleiul intră în toate faldurile. Le aranjăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le coacem în cuptorul preîncălzit la 200° C timp de câteva minute, până devin crocante, şi le presărăm cu sare înainte de a le mânca.

Pentru servire, așezăm chipsurile crocante de varză peste supă și mâncăm imediat.

înapoi la listă