Supă de pui, de nuntă, bogată

Preparare

Tăiem puiul în bucăți mici, le așezăm pe fundul unei oale (oală de fasole cu fundul îngust), presărăm deasupra ceapă galbenă tocată și turnăm apă rece cât să le acoperim.

Punem oala pe foc şi după ce dispare spuma formată, adăugăm ardeii tocați, roșiile, jumătate din boiaua dulce și tulpini de țelină și condimentăm cu sare.

Fierbem supa timp de 1,5 până la 2 ore, amestecând, fără să intre în clocot. Nu amestecăm mâncarea din oală!

Spre final, adăugăm 8-10 buchețele de pătrunjel verde, câteva frunze de dafin și piper.

Când este aproape gata, adăugăm cartofii tăiați în cubulețe, adăugăm găluştile de casă și presărăm restul de boia.

Prepararea găluştilor „csipetke”:

Spargem un ou, îl asezonăm cu sare și adăugăm suficientă făină pentru a rupe ușor găluştile.

înapoi la listă