Emisiune asociată:

Róbert Bede: Regiuni, Arome, Tradiţii
1. sezon 6. parte
Preparare
Tăiem carnea în bucăți de dimensiuni aproape egale. Curățăm și tăiem cartofii în cubulețe. Tocăm ceapa, ardeii, roșiile și usturoiul.
Punem o lingură de untură pe fundul unei oale, apoi adăugăm ceapa tocată și o prăjim până devine ușor translucidă, adăugăm ardeiul și roșiile tăiate cubulețe. După câteva minute, adăugăm carnea și boiaua de ardei, piperul negru, chimenul și usturoiul tocat. Le sotăm, amestecând constant. Adăugăm mai multă apă dacă este necesar. Lăsăm să fiarbă la foc mic. După aproximativ o oră, adăugăm legumele, cartofii curățați și tăiați în cubulețe, păstârnacul şi morcovii și frunzele de dafin. Mai fierbem încă o oră. După asta o asezonăm după gust cu sare și piper măcinat.
După încă o oră, preparăm rântaşul. Amestecăm făina cu smântâna, muștarul și sucul de lămâie, amestecăm uşor cu supă fierbinte, apoi turnăm totul în supă și adăugăm mărarul.
Aducem totul la fierbere și o putem servi.