Supă rapidă de fasole cu ierburi aromate

Preparare

Într-o cratiță medie, încălzim două linguri de ulei de gătit, adăugăm baconul tăiat cubulețe și îl prăjim timp de cinci minute, până când grăsimea este topită. Adăugăm ceapa tocată, sarea și piperul și continuăm să prăjim până când ceapa se înmoaie și se rumenește ușor.
Turnăm vinul și fierbem până când se evaporă nu doar conținutul de alcool, ci și lichidul. Adăugăm trahanaua în tigaie, o rumenim și apoi adăugăm condimentele, pătrunjelul, semințele de fenicul și fulgii de ardei iute, după gust. Prăjim timp de două-trei minute și apoi adăugăm supa de bază. Aducem totul la fierbere și gătim tarhanaua în supă până când devine al dente.
Adăugăm fasolea scursă în supă și o încălzim. Luăm supa de pe foc și adăugăm o bună varietate de ierburi aromatice (mărar, arpagic etc.) – acestea nu mai sunt fierte! Asezonăm cu sare și cu piper, servim cu parmezan, după gust.

înapoi la listă