Supă rece de roșii, dovlecei pane umpluți

Preparare

Opărim roșiile pentru a le putea decoji mai ușor și le scoatem semințele apoi le punem în blender împreună cu bucățile de ardei, castraveții curățați de coajă și de miezul cu semințe, 2-3 căței de usturoi, o ceapă, chifla desfăcută în bucăți, sosul de roșii respectiv puțină apă. Mai punem sare, piper, ulei de măsline și oțet din vin. Câteva bucăți de castraveți și ardei tăiați foarte mărunt vom adăuga în farfurii doar în momentul servirii supei.
Călim o ceapă tocată mărunt într-un pic de ulei și peste care punem carnea tocată. Punem sare și îi dăm gust cu sucul de portocale. Adăugăm și bulionul pe care-l condimentăm cu rozmarin tăiat mărunt și piper. După ce luăm tigaia de pe foc, adăugăm un ou în amestecul de carne. Din acest amestec punem câte un pic între 2 felii subțiri de dovlecel zucchini, pe care-i trecem apoi printr-o panadă groasă preparată din făină, ou și un pic de apă și le prăjim în baie de ulei încins. Le servim pe frunze de salată cu oțet și ulei de măsline.

înapoi la listă