Tarta Cu Mere A Bunicii

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Măsurăm făina, adăugăm sarea şi untul tăiat cubuleţe, apoi le amestecăm. Separăm ouăle, adăugăm la gălbenuş cantitatea necesară de apă, apoi le amestecăm. Adăugăm amestecul la aluat, apoi îl frământăm până când va avea suprafaţa netedă şi elastică. Îl împachetăm în folie de plastic sau de aluminiu, apoi îl punem în frigider cel puţin o jumătate de oră, ca untul să se întărească. Între timp, încălzim cuptorul la 200 de grade, căptuşim tava cu hârtie de copt, curăţăm merele, le scoatem cotorul şi le dăm pe răzătoare. Împărțim aluatul răcit în două bucăţi egale, apoi întindem una pe o suprafaţă dată uşor cu făină, până obţinem o foaie de aluat cât tava. Aşezăm foaia în tavă şi presărăm pesmet, apoi punem merele rase, peste care presarăm stafide, cardamom şi scorţişoară măcinată. După asta, întindem şi cealaltă bucată de aluat, o aşezăm peste umplutură, aranjăm marginile şi facem găuri cu o furculiţă, ca să iasă aburii. În final, ungem totul cu ou bătut şi dăm tarta la cuptor, până când devine rumenă.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă