Emisiune asociată:
De La Un Anotimp La Altul
1. sezon 4. parte
Preparare
Preîncălzim cuptorul la 180°C și tapetăm o tavă de plăcintă cu hârtie de copt.
Pentru umplutură, tocăm alunele cu zahărul, adăugăm toate ingredientele, cu excepția fructelor și le mărunțim în continuare într-un robot de bucătărie.
Pentru aluat, frământăm cu mișcări rapide sau cu ajutorul unui robot de bucătărie toate ingredientele pentru a obține un aluat elastic. Pe o planșetă presărată ușor cu făină, întindem aluatul într-o formă rotundă de plăcintă, turnăm umplutura și aranjăm deasupra rubarba tocată. Presărăm două linguri de zahăr brun. Îl dăm la cuptor timp de 25-30 de minute. Este gata când umplutura se ridică și fructele sunt moi. Înainte de feliere, îl lăsăsm să se răcească complet.