Tartă proaspătă de lime cu iz de lavandă

Preparare

În robotul de bucătărie transformăm fulgii în făină. Într-un vas amestecăm toate ingredientele. Frământăm bine cu mâinile, până obținem un aluat flexibil. Punem aluatul la frigider, pentru 15 minute. Ungem forma cu puțin unt. Umplem forma de tort cu aluatul pregătit și punem la pre-copt pentru 5-10 minute în cuptorul preîncălzit.
Pentru cremă, amestecăm ouăle și zahărul din trestie de zahăr. Apoi adăugăm toate celelalte ingrediente și mixăm. Crema obținută o turnăm pe tarta pre-coaptă și răcită. Apoi punem la copt în cuptor pentru 40 de minute la 135 de grade, până se coace crema și se întărește. Tarta coaptă o punem în frigider pentru 4-6 ore, ca să se răcească bine.
Prăjitura gata făcută o servim cu lime proaspăt și lavandă.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă