Emisiune asociată:
Antonio Și Michael În Bucătărie
1. sezon 16. parte
Preparare
Se face un aleuat fraged obisnuit
Se lucreaza untul cu zahar
Si apoi se adauga oul
Si apoi celalate ingrediente
Sa malaxeasa pina ca sunt bine amalgamate
Sa face o mingie
Sa inveleste in folie
sa pune in frigider 30 de min.
Sa face o crema patiser obisnuita:
Se fierbe lapte
Cu baton de vanilie taiat in doua
Se scurge
Se lasa se sa raceasca un pic ( sa nu coaca oua )
Se bat oua si zahar bine cu un mixer, pina se face spumos
Se adauga faina in asa fel ca sa nu face gogolose
Se pun lapte firicel
Se repune pe foc la foc incet fara sa ne oprim de amestecat
Se aduce aprope de fierbere ( 82/84 de grade ), pina cand se ingroasa crema
Trebuie blocat coacerea cand este gata
Pt asta se muta intr-un bol si
se acopera cu pelicula sa nu fac pielicula crema
Intr-o o cratita punem tot impreuna lapte, unt, orez , zahar si sare
Lasam sa fierbe pina ca laptele sa fie total absorbit
Se amesteca orezul cu crema patiser
Se adauga oua, lamaie raza, si essenta de vanilie
Punem in forma aluatul fraged dupa ca l-am intins bine
Ne trebuie forme din aia de tarte micute
Umplem cu compositie de crema si orez
Punem in cuptor preincalzit la 180 de grade 15/18 min.
(Foto: Katalin Sándor)