Tarte cu crema cu orez

Preparare

Se face un aleuat fraged obisnuit

Se lucreaza untul cu zahar

Si apoi se adauga oul

Si apoi celalate ingrediente

Sa malaxeasa pina ca sunt bine amalgamate

Sa face o mingie

Sa inveleste in folie

sa pune in frigider 30 de min.

Sa face o crema patiser obisnuita:

Se fierbe lapte

Cu baton de vanilie taiat in doua

Se scurge

Se lasa se sa raceasca un pic ( sa nu coaca oua )

Se bat oua si zahar bine cu un mixer, pina se face spumos

Se adauga faina in asa fel ca sa nu face gogolose

Se pun lapte firicel

Se repune pe foc la foc incet fara sa ne oprim de amestecat

Se aduce aprope de  fierbere ( 82/84 de grade ), pina cand se ingroasa crema

Trebuie blocat coacerea cand este gata

Pt asta se muta intr-un bol si

se acopera cu pelicula sa nu fac pielicula crema

Intr-o o cratita punem tot impreuna lapte, unt, orez , zahar si sare

Lasam sa fierbe pina ca laptele sa fie total absorbit

Se amesteca orezul cu crema patiser

Se adauga oua, lamaie raza, si essenta de vanilie

Punem in forma aluatul fraged dupa ca l-am intins bine

Ne trebuie forme din aia de tarte micute

Umplem cu compositie de crema si orez

Punem in cuptor preincalzit la 180 de grade 15/18 min.

(Foto: Katalin Sándor)

înapoi la listă