Terci "szeri"

Preparare

Fierbem apa într-o oală. Când începe să clocotească, adăugăm organele curățate și fierbem totul sub capac timp de aproximativ o jumătate de oră. Apoi adăugăm trei linguri de sare și mai fierbem încă o jumătate de oră. Ficatul este primul care se frăgezește și se scoate, restul se lasă să fiarbă la foc mic.

Tocăm ceapa în cubulețe și o prăjim în untură.

Scoatem carnea gătită, o tăiem în bucăți mici și le tocăm împreună cu ceapa sotată.

Scoatem 6-8 litri din supa fiartă și punem la fiert grișul care a fost pus la înmuiat cu o seară înainte. Când s-a îngroșat, adăugăm ceapa tocată și asezonăm cu măghiran, sare, piper și boia. Sângele amestecat se adaugă ultimul. Se sărează după gust și fierbem totul amestecând constant, până când va avea o culoare închisă, maronie.

înapoi la listă