Terina de foie gras cu sosuri dulci

Preparare

Ficatul se curata de vene, se dauga toate ingredientele si se lasa la marinat 24 de ore, intorcand din ora in ora, apoi se pune IN FOLIE , SE FACE UN SUL ROTUND, si se pune la cuptor, preincalzit la 96 de grade.
Se coace timp de 14 de minute si sa se lasa 36 de ore ca alcoolul sa nu se mai simta, si se pune in congelator .
Se pune 400 de grame de zmeura la fiert cu 2 linguri de zahar. Se fierbe, apoi se blendeaza, se trece prin sita pentru a obtine un sos cremos. Se pune marul la 180 de grade, presarat cu zahar brun pentru a obtine un chips de mar.
Sa pune intro-o oala otet si zahar, cand zaharul sa topit, se adauga mere taiate bucatele, fara coja, ceapa toccata extrem de marunt, 2 lingurite de ghimbir ras (sau taiate subtiri) si stelute de anason .
Se lasa la foc foarte incet 2 ore, pina cand otetul este complet evaporat si sosul va fi extrem de moale.

înapoi la listă

Setări cookie