Emisiune asociată:
In Brutarie, La Paprika
1. sezon 1. parte
Preparare
Începem prin a prepara un sos beşamel, dar nu unul clasic, ci cu bere. Într-o cratiţă, topim unt, apoi adăugăm cantitatea măsurată de făină. Când s-a omogenizat, adăugăm berea, la această cantitate, cam 300 ml. Amestecăm în continuare, până când făina începe să se umfle, iar sosul devine mai gros. Când am obţinut consistenţa dorită, adică sosul nu e nici prea gros, nici prea lichid, începem să adăug brânzeturile rase. Amestecăm totul pe foc mic, până se omogenizează. Adăugăm condimentele, adică ardei iute, usturoi şi muştar, condimente care cred că se potrivesc la brânzeturile folosite. Dar posibilităţile sunt infinite, fiecare poate adăuga după propriul gust aroma pe care vrea s-o simtă lângă gustul brânzeturilor. Când sosul de caşcaval e gata, tai o felie groasă din pâinea noastră, o ung generos cu sos, apoi o prăjesc pe gril până când se rumeneşte. La servire, presar coriandru sau pătrunjel.