Tocană de miel și friptură de ficat de miel cu găluște și cușcuș cu legume

Preparare

Pentru tocană călim în untură ceapa și ardeii tocați mărunt, roșiile și usturoiul pisat. Presărăm cu boia de ardei, adăugăm carnea de miel și turnăm peste ea puțină apă. Condimentăm cu sare și puțin chimen măcinat. Le lăsăm până se fierb. Amestecăm făina cu două ouă și apă călduță, după care rupem din ea găluștele direct în apa în fierbere. Le strecurăm și le lăsăm să se răcească.

Călim puțin ceapa feliată în ulei de măsline, punem peste ea fâșiile de ficat de miel, condimentăm cu piper măcinat, chimion măcinat și usturoi pisat. După ce s-a rumenit, stingem cu vin alb. Adăugăm frunzele de pătrunjel tocate, puțină zeamă de lămâie și sare. Rădăcinoasele le tăiem, le punem în cuptor până se rumenesc după care le amestecăm cu cușcușul preparat prin înăbușire în apă fierbinte. Adăugăm sare, piper și ulei de măsline.

 

 

înapoi la listă