Emisiune asociată:

Pe Gustul Lui Margó Bódi
2. sezon 1. parte
Preparare
Într-o tigaie mare, se prăjește 1 kg de ceapă tăiată felii în 30-40 ml de ulei, în timp ce tranşăm două găini în bucăţi. Când ceapa este translucidă, adăugăm în tigaie 3 linguri de boia dulce, imediat după aceea adăugăm carnea și le amestecăm cu baza de ceapă. Se condimentează cu sare și se adaugă apă. Când fierbe bine (gălăgios), adăugați 3 linguri de pastă de roșii şi gătiți până când este gata. Înainte de a se lua de pe foc, se adaugă câțiva ardei tăiați în două.
Pentru a face găluştile, se amestecă 1,5 kg de făină de ștrudel cu 6 ouă, se condimentează cu sare și cu piper. Se adaugă puțină apă și ulei și se amestecă. Când aluatul începe să se închege, adăugați puțin câte puțin 2 buchețele de pătrunjel tocat. Între timp, se pune o oală cu apă pe foc și, când dă în clocot, se adaugă tăiețeii. Folosiți un cuțit pentru a rupe bucăți de aluat pe o farfurie și veți obţine nişte găluşti rustice și frumoase. Facem o salată romă pentru a fi servită cu găluştile. Se sotează usturoiul tăiat mărunt în ulei, apoi se adaugă căpățânile de salată tăiate în patru pentru câteva momente, iar la final se adaugă oțetul și apa cu zahăr.