Emisiune asociată:

Róbert Bede: Regiuni, Arome, Tradiţii
1. sezon 3. parte
Preparare
Curățăm și tocăm ceapa și usturoiul.
Prăjim slănina într-o tigaie, apoi adăugăm ceapa, puțină sare și o călim până devine translucidă.
Între timp, tăiem ardeii în cuburi mici și roșiile în felii.
Le luăm de pe foc și adăugăm boiaua dulce. Amestecăm și, când boiaua și-a lăsat culoarea, le punem înapoi pe foc și adăugăm apa. Adăugăm ardeii, roșiile, usturoiul, morcovii, țelina și continuăm fierberea. După 15 minute, adăugăm un borcan de ghiveci de casă și continuăm să gătim.
Pregătim şi tăiem carnea în cubulețe.
Punem mai întâi carnea de oaie, apoi, după aproximativ 15 minute, carnea de vită, urmată după circa 15 minute de ciolanul de porc. Adăugăm apoi ciupercile și condimentăm cu 2-3 linguri de boia măcinată, 1 lingură de chimen, 3-4 foi de dafin, 2 linguriţe de măghiran, 1 linguriţă de usturoi granulat, 2 linguriţe de turmeric, 2 linguriţe de rozmarin, 2-3 linguriţe de piper și 100-150 ml de vin siller. Amestecăm, adăugăm mai multă apă dacă este necesar și fierbem până e gata.
Când totul este moale, servim cu pâine proaspătă și murături.