Tort cu bere bruna și crantz de toffe

Preparare

Încingem cuptorul la 180 grade.

Punem într-o cratiță untul și berea și le punem la foc mic până se topește untul.

După ce s-a topit untul, îl luăm de pe foc, adăugăm pudra de cacao, amestecăm, apoi dăm deoparte.

Într-un bol batem ouăle cu praful de sare și zahărul pană se deschid ușor la culoare, apoi adăugăm smântâna.

După ce s-a răcit ușor, turnam compoziția cu bere și unt peste ouă și amestecăm bine.

Încorporam bicarbonatul de sodiu în făină, le adaugăm peste compoziția lichidă și amestecăm ușor cu o spatulă, doar cât să se omogenizeze compoziția.

Tapetam fundul unei tăvi de tort cu hârtie de copt, turnăm compoziția (nu va speriați dacă pare cu cocoloașe) și coacem la 180 de grade pentru o ora (bineinteles, înainte să fie gata facem testul scobitorii – dacă iese curată înseamnă ca e copt).

înapoi la listă