Tort cu dovlecel și ciocolată

Preparare

Aluatul:
Într-un vas amestecăm ingredientele sărate (făină de migdale, făină de sarazi (grâu negru) și cacao. Batem ouăle cu zahărul până devin spumă, adăugăm dovlecelul tăiat în bucăți mărișoare, untul și amestecăm cu amestecul de făină. Aluatul astfel pregătit, îl vom turna în forma de tort și îl punem la copt în cuptorul preîncălzit. Se coace 30 de minute, la 165 de grade.
Glazura de lămâie:
Pe o baie de aburi, mixăm cu telul sucul unei lămâi, zahărul din trestie de zahăr și oul, până devin o spumă groasă. Adăugăm untul, amestecănd încontinuu și îl lăsăm să se topească și să se omogenizeze cu spuma. Turnăm pasta preparată peste tortul copt.
Pentru ornat:
Batem frișca foarte bine. O punem deasupra și presărăm cacao. Ornăm cu fructe proaspete – zmeură.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă