Tort Cu Mere Şi Nucă Alexandra

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Se curăţă şi se scobesc la mijloc 1,35 de mere. În fiecare măr se pun un vârf de cuţit de unt, 130 g nucă măcinată amestecată cu o linguriţă de scorţişoară şi 5 linguri de zahăr. Într-o tavă rotundă se caramelizează 7-8 linguri de zahăr apoi se aşează merele în formă şi se dă la cuptor 5-10 min. În acest timp se pregăteşte amestecul pentru pandişpan. Se ia 11 ouă şi se separă albuşul de gălbenuş. Albuşurile se bat spumă, treptat se adaugă 11 linguri de zahăr bătându-se în continuu până se obţine o spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile şi 11 linguri de făină şi se amestecă încet. Compoziţia se toarnă peste tava cu mere şi se lasă la cuptor timp de 40 min la o temperatură de 180 C.

înapoi la listă