Tort de banane cu caramel sărat

Preparare

Facem o spumă tare din ouă cu zahărul brun, vanilie, scorțisoara și cardamomul în care adăugăm ulei de măsline și bananele pisate cu furculița.
Făina o amestecăm cu praful de copt și o încorporăm în amestec. Turnăm aluatul obținut în forme unse cu unt și tapetate cu hârtie de copt.
Bananele curățate le trecem prin făină și le tăiem în două, respectiv pe lung.
Cele opt sferturi obținute le punem peste aluat și le ungem cu zeamă de lămâie.
Le punem în cuptor la 180 de grade și lăsăm să se coacă timp de 35-40 de minute.
Lăsăm să stea o jumătate de oră, după care scoatem blatul pe o farfurie de tort.
Punem la încălzit untul și zahărul brun și, când începe să se topească și se închide la culoare, adăugăm frișca și sarea, după gust. Lăsăm să fiarbă până obținem un sos mătăsos, pe care îl turnăm peste tort.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă