Tort De Clătite Cu Cremă De Praline

Ușor
Scump
Multă

Preparare

Se prepară aluat de clătite cu făină, ouă, lapte, ulei şi puţină apă carbogazoasă. Clătitele se prăjesc. Alunele de pădure se pun la prăjit într-o tigaie uscată, apoi, cu ajutorul unui şervet de bucătărie, se curăţă de coajă. În tigaie se pune la topit zahăr tos, se lasă să se caramelizeze şi se introduc alunele curăţate de coajă. Se trasferă pe un blat de silicon şi se lasă să se răcească. Ciocolata se mărunţeşte şi se adaugă frişca lichidă fierbinte. Se amestecă pentru a se topi ciocolata şi se adaugă barotul de alune mărunţit şi măcinat. Peste clătitele prăjite se pune câte un strat de cremă cu ciocolată şi barot mărunţit şi se pun una peste alta.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă