Tort De Fructe

Medie
Medie
Multă

Preparare

Se unge forma pentru copt (cu diametrul de 26 cm) şi se presară cu făină. După aceea, se încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi se bat spumă patru albuşuri. Patru gălbenuşuri se freacă cu zahăr pudră, se adaugă ingredientele fluide şi făina. Se încorporează manual spuma de albuşuri. Aluatul se transferă în forma pentru copt şi se lasă la copt până se obţine o culoare deschisă. Se verifică cu acul. Blaturile pentru tort se taie şi se ung cu gem, se poate folosi gem de coacăze roşii, pentru un gust acrişor. Se poate unge şi cu cremă sau crema se va folosi doar pentru laterale. Marginea tortului se presară cu fulgi de cocos. Fantezia joacă un rol important în asamblarea tortului. Se pun în straturi fructele şi ingredientele aflate la îndemână sau care ne plac nouă. Se prepară gelatina, ingredientele se pun la fiert, cu amestecare continuă, după aceea se ia vasul de pe foc, se amestecă în continuare şi se lasă să se răcească puţin înainte să se pună peste fructe (nu se foloseşte cât e fierbinte). Deoarece fructele nu au înălţimi asemănătoare, gelatina se întinde cu o pensulă. Tortul se pune în frigider şi se lasă la răcit.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă