Emisiune asociată:

Un Ochi Pe Faţă Şi Unul Pe Dos
2. sezon 14. parte
Preparare
Măsurăm cantitatea de orez, o punem într-o oală și turnăm un pahar de lapte peste ea. O punem la fiert la foc mic. Când a fiert deja 1-2 minute, oprim focul și acoperim oala. În 5-10 minute vom putea observa cum bobițele mici Arborio absorb întreaga cantitate de lapte. În acel moment, mai turnăm un pahar de lapte în oală, amestecăm și o punem din nou pe foc. Mai repetăm o dată, de două ori până se înmoaie orezul. La sfârșit adăugăm și frișca.
Batem frișca și gelatina o punem în apă la înmuiat. Amestecăm în orez cele 100 g de zmeură coaja răzuită și zeama unui lime, gelatina și adăugăm cu grijă și frișca.
Crema de orez obținută o întindem pe un blat de pișcot și după ce se întărește, o decorăm cu fructi de zmeură și jeleu de tort.
Foto: Katalin Sándor